De eerstvolgende wedstrijd is 8 juni:

Dressuur en Vaardigheid voor menners

Schrijf je in via ‘mijnKNHS’ of stuur een mail naar inschrijvingen@lrenpcprinsesirene.nl

Bixie

Kinderen tot 12 jaar kunnen de bixieproef rijden. Dit mag zelfstandig of onder begeleiding gereden worden. Er wordt door de jury echter wel onderscheid gemaakt tussen kinderen die zelf rijden en kinderen die begeleid worden. De proeven worden gereden volgens de officiële bixieproefjes van KNHS (zie het inschrijfformulier).

Dressuur zonder galop

Iedere wedstrijd is er een aparte categorie voor ruiters die nog niet galopperen en/of voor onervaren paarden of pony’s die de galop liever nog even overslaan.

Dressuur

De dressuurproeven die worden gereden zijn van de KNHS. Klasse B t/m Z2 is welkom. Er kunnen 2 proeven gereden worden. Op het inschrijfformulier wordt aangegeven welke proeven dit zijn. Onze wedstrijden worden niet geregistreerd en tellen dus niet mee voor promotiepunten.

Lange teugel

Dressuurproef waarbij er achter/naast het paard gelopen wordt. De proeven zijn uitgeschreven door het Nederlands Shetland Pony Stamboek.

Mini Marathon / Cross onder het zadel

De deelnemers rijden hetzelfde parcours als de menners. Er wordt geen onderscheid gemaakt van grootte van pony’s en paarden en ruiters. Bij de Cross worden er in het parcours wat hindernissen neergezet. Deze hindernissen zijn allemaal los en kunnen dus vallen. Veelal wordt er gebruik gemaakt van ‘kruisjes’. Durf je niet te springen maar wil je wel meedoen dan wordt er een balk op de grond gelegd.

Men Dressuur

In een uitgezette rijbak van 30×60 wordt er een dressuurproef gereden voor mencombinaties. Hierbij zitten 2 juryleden (i.p.v. 4). De proef die gereden wordt staat aangegeven op het inschrijfformulier. Er wordt maar 1 proef gereden.

Mini Marathon

Op het grote clubterrein wordt er een parcours uitgezet met een twee- tot drietal menhindernissen en pionnen (poorten) inclusief waterbak + heuvel.

Er wordt onderscheid gemaakt in enkelspan, dubbelspan en meerspan (vierspan en tandem).

Iedere menner en groom dient voorzien te zijn van een bodyprotector en cap.

Vaardigheid


Er wordt een vaardigheidsparcours uitgezet met pionnen (poorten). Er wordt een tijdslimiet ingesteld, waarbij voor iedere seconde buiten de tijd 1 strafseconde bij gerekend. 

Voor menner en groom geldt ook bij de vaardigheid dat een cap verplicht is.

Onze wedstrijden staan inmiddels bekend als zeer laagdrempelig waarbij de funfactor en gezelligheid hoog in het vaandel staan. De ‘onderlinge’ wedstrijden zijn ook opengesteld voor ruiters en menners die geen lid zijn van onze vereniging en is daarom ook een ideale manier om je paard/pony aan een concoursachtige setting te laten wennen.

Onze vereniging is aangesloten bij de KNHS.

Buiten de onderlinge wedstrijden organiseren wij 1 of 2 keer per jaar een officiële wedstrijd.