CORONA UPDATE: AANSCHERPING MAATREGELEN PAARDENSPORT

Zojuist heeft de Nederlandse overheid besloten per direct aangescherpte maatregelen door te voeren in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. “Nederland gaat de komende vijf weken in een lockdown”, aldus Premier Rutte. De verscherpte maatregelen gaan in op dinsdag 15 december. De maatregelen hebben ook invloed op de sport. Alle binnensportlocaties worden gesloten. Er kan nog wel buiten gesport worden in groepjes van maximaal twee personen met in achtneming van 1,5 meter onderlinge afstand. De lockdown heeft ook effect op de paardensport.

Paardensportaanbieders mogen georganiseerde paardensportactiviteiten onder begeleiding aan blijven bieden aan kinderen tot en met 17 jaar, mits dit in de buitenlucht gebeurt. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. 

Individueel paardrijden en privélessen zijn toegestaan voor volwassenen vanaf 18 jaar in de buitenrijbaan. 

Een overzicht van alle maatregelen die gelden voor de paardensport van 15 december tot en met 19 januari 2021 zijn te vinden op de website van de KNHS. De KNHS blijft dit overzicht actualiseren indien nodig.