Terugblik en vooruitblik

Beste Ireentjes,

Via deze weg, gedwongen door Corona, wil ik graag terugblikken over het bijna afgelopen jaar 2020 en voorzichtig vooruit kijken naar wat 2021 te bieden heeft. 

Helaas hebben wij enkele dierbaren verloren en wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Wij zijn dit jaar gestart met een gezellige Food  & Fun rit door het buitengebied van Zevenbergen op 5 januari 2020 en de Nieuwjaarsborrel was later dan normaal gepland, namelijk op 16 februari 2020 waarbij heel wat vrijwilligers in het zonnetje zijn gezet. Tevens werd er door de AC een leuke quiz georganiseerd.

In maart 2020 begon de ellende met het Corona virus, maar desondanks hebben wij op 25 april 2020 Koningsdag en op 5, 6 en 7 september 2020 de Zevenbergse paardendagen kunnen laten doorgaan.

Op 25 april (Koningsdag) heeft de AC een wedstrijd georganiseerd met alle onderdelen die onze vereniging inmiddels bied. Mennen, dressuur, onder het zadel en bixie. Misschien volgend jaar ook springen. Buitengewoon gezellig verlopen. Complimenten voor de AC.

De Zevenbergse Paardendagen zijn een enorm succes geworden, prachtig dag, mooie entourage (brug etc) en veel vrijwilligers. Hulde aan onze AC en alle vrijwilligers die heel veel tijd hieraan hebben besteed.

Helaas kon het ruiterkamp in juni 2020 niet doorgaan.

De lessen zijn vooral de eerste maanden van 2020  niet doorgegaan door slecht weer en later door het Corona virus. Door soepelere maatregelen van het RIVM, zijn medio juni 2020 de zaterdaglessen weer goed bezocht met dank aan Rosanne en Monique.

De jeugdcommissie heeft ook leuke pony en fun lessen georganiseerd en er hebben zich maar liefst ca 25 jeugdleden aangemeld voor lessen en andere activiteiten. 

Petje af voor onze JC, jullie werken aan onze toekomst. Wij bedanken ook de eigenaren van de shetjes die bij deze lessen mogen worden gebruikt. Nieuw bij de JC zijn Laurien en Lois, Shanna is gestopt. Waarvoor wij haar hartelijk bedanken voor de tijd die zij heeft ingezet.

Ook de club van 11 (inmiddels 12) heeft niet stil gezeten. Het terrein, de speeltuin, de beplanting, de rijbak, etc. zien er geweldig uit. Er zijn nieuwe vrijwilligers bij gekomen, namelijk 

 • Jan en Theo (teckelclub)
 • Toon
 • Alex (op afroep)
 • Rian

Bedankt allemaal voor jullie inzet en tijd.

Ook zijn er een aantal materialen aangeschaft om het terrein goed bij te houden zoals een antieke (1971) tractor plus wagen, aanhangwagen, snapper grasmachine en materiaal om te snoeien.

En de speeltuin is ook verder uitgebreid waar de allerkleinsten zich ook goed kunnen vermaken.

Tamara is verhuisd maar houdt nog steeds onze website up to date, Liesbeth verzorgd al ….tig jaar ons mooie clubblad en Rian is sinds dit jaar onze vaste huisfotograaf.

Veel van haar werken staan op FB, op de website e/o hangen in ons clubhuis.

Jullie allemaal heel hartelijk bedankt plus onze inval fotograven.

Helaas hebben wij in 2020 nog geen ALV gehouden over 2019 en het bestuur wil deze plannen in februari 2021 in combinatie met het jaar 2020. Wij hopen dat het dan ook mogelijk wordt in het clubgebouw en anders gaan wij een digitale leden vergadering organiseren.

In het bestuur zijn ook een aantal mutaties geweest, Connie Boelhouwers is gestopt als penningmeester en is opgevolgd door Ronald Bergacker. Connie bedankt en Ronald succes toegewenst. 

Voor het bestuur is 2020 ook een bijzonder lastig jaar geweest, digitaal vergaderen en steeds moeilijke beslissingen moeten nemen over wel of niet doorgaan van vergaderingen e/o activiteiten. Wat staat er in de glazen bol over 2021??

Onze vereniging werd in februari 1946 opgericht en in 2021 gaan wij het 75 jarig bestaan vieren.

Wat we gaan doen is nog niet bekend. We hebben wel een voorbeeld draaiboek maar dit moet nog helemaal worden ingevuld.

We hebben wat mensen gevraagd om te helpen maar kunnen best nog meer vrijwilligers gebruiken.

In onze planning voor 2021 staan VAST (met een vraagteken wat het RIVM beslist); 

 • Algemene ledenvergadering in februari
 • Koningsdag 25 april
 • Ruiterkamp in juni
 • Zevenbergse Paardendagen 1e week september
 • De zaterdagmiddag lessen door Monique en Rosanne en enkele gast sprekers/instructeurs
 • Pony en funlessen start medio januari door de JC
  Houdt de website goed in de gaten.
 • NL Doetdag(en) in maart voor en door alle leden.

Wisseling van de wacht, ondergetekende en Liesbeth leggen hun functies in het bestuur neer maar blijven wel vrijwilliger bij onze club. Voor beiden zoeken wij nog vrijwilligers die hun taken willen overnemen. (of een deel ervan). Voor info bel Anton.

Het bestuur wenst alle Ireentjes, ouders en familieleden, vrienden en vrijwilligers van onze vereniging en de hondenverenigingen fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2021 toe.

Ook wensen wij onze hondenclubs, D.O.T. en de Teckelclub en de nieuwe club I Love Doggies het allerbeste toe en hopen weer op een goede en prettige samenwerking.

Namens het bestuur Liesbeth, Annemarie, Monique en Ronald,

Anton Rijnart 
Voorzitter